PIRINEXUS

PIRINEXUS en imatges.

La ruta Pirinexus proposa 353 quilòmetres de recorregut, que uneixen la Catalunya Nord amb les comarques gironines. Es tracta d’una atractiva proposta per als amants de les bicicletes o el senderisme, que la poden recórrer a diferents ritmes i des de qualsevol punt de partida tot combinant l’exercici físic a l’aire lliure en entorns agradables amb el valor afegit de la descoberta de la regió que es visita.

Pirinexus passa per un total de 53 poblacions i 8 comarques diferents, i combina traçats de vies verdes amb altres rutes ciclables com camins rurals o carreteres amb baixa densitat de trànsit. Aquesta anella es composa de la xarxa de vies verdes existent, uns 150 km entre el traçat actual i el que està en creació, 100 km de rutes ciclables i vies verdes a França, 35 km al Ripollès, 55 a l’Alt Empordà i 30 al Baix Empordà, aproximadament. On no existeix xarxa de carrils bici, el traçat transcorre per carreteres locals.

L’anella cicloturística és un camí que permet circular sense discontinuïtat entre les seves vies, connecta dos territoris amb infraestructures de mobilitat sostenible, fomenta el respecte pel medi ambient i promou l’activitat turística.

L’Etapa 28 de la ruta fa el tram Camprodon-Molló-Coll d’Ares. Donat que a Coll d’Ares no hi ha allotjament, us proposem fer nit a Espinavell per poder seguir cap a França.

Descarregueu-vos el TRACK.