GR 151

Camins del Bisbe i Abat Oliba - Ruta del Romànic

Els Camins del Bisbe i Abat Oliba és una ruta d’art romànic que uneix la comarca del Bages, d’Osona i del Ripollès utilitzant com a fil conductor el Bisbe i Abat Oliba.

De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins al dia d’avui, la més estesa és sense cap mena de dubte el romànic. Les comarques del Bages, d’Osona, i el Ripollès en són la mostra més fidedigne d’aquest bast patrimoni. Qualsevol dels pobles i ciutats que formen part de les nostres comarques té o ha tingut alguna església o edifici construït amb aquest estil. L’art romànic ens uneix i dóna sentit a aquest projecte.

La ruta es divideix en tres grans parts: Montserrat-Vic, Vic-Sant Joan de les Abadesses i Sant Joan de les Abadesses-Sant Miquel de Cuixà. La darrera part uneix nuclis de població d’indubtable valor arquitectònic com Sant Joan de les Abadesses, amb el Santíssim Misteri al monestir fundat l’any 887 per Guifré el Pelós, el Palau Abacial i el preciós Claustre, i també l’espectacular Pont vell d’estil gòtic sobre el Ter. A Sant Pau de Segúries hi trobem el camí francès, empedrat pels romans. Després es pot veure el monestir de Sant Pere de Camprodon, originari del s. X. I a Molló, l’església de Santa Cecília del s.XII, amb portal d’influència rossellonesa.

Després, el GR-151 passa pel nucli d’Espinavell en el seu recorregut camí de Sant Miquel de Cuixà. L’itinerari proposat és la ruta 18 (vegeu MAPA), que surt de Molló i va fins a les basses de Puigsec. Actualment, el recorregut no segueix fins a Sant Miquel de Cuixà, però esperem que amb l’empenta necessària aquest traçat s’acabarà d’obrir!

Distància recorreguda: 10,050 km
Altura màxima: 1.622m
Altura mínima: 1.182m
Ascenció acumulada: 761m
Desnivell sortida-arribada: 440m

Descarregueu-vos el TRACK.

GR 151-1