AJUNTAMENT DE MOLLÓ

Molló és un municipi de 43 quilòmetres quadrats al nord de la Vall de Camprodon. És, per tant, un dels municipis careners amb França i, probablement, el que conté el darrer tram d’alta muntanya del Pirineu tot mirant cap al mar. A més, el seu territori conté algunes de les riqueses naturals d’aquesta cadena muntanyosa, amb exemplars de fauna i flora de gran valor (alguns d’endèmics) i ecosistemes privilegiats. Malauradament, aquests elements no han estat objecte de protecció jurídica com ho han estat els seus germans a l’altra costat de la frontera, on les reserves naturals són contínues.

A banda, l’atractiva orografia i els espectaculars paisatges fan d’aquest territori una destinació fantàstica per a la pràctica del senderisme, el cicloturisme i tota mena d’esports de muntanya.

L’Ajuntament de Molló treballa des de fa temps per promoure un turisme respectuós amb l’entorn al si del municipi. En aquest sentit, ha donat suport a iniciatives com la declaració del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i ha acollit l’establiment de traçats com ara Pirinexus (cicloturisme), el GR-11 (senderisme de llarg recorregut) i el GR-151 (ruta del romànic) o el Camí de Sant Jaume (pelegrinatge a Santiago de Compostela), entre d’altres.

L’obertura del Refugi ELS ESTUDIS d’Espinavell respon a aquesta línia. L’equipament és de propietat municipal i la seva concessió ha estat lligada al compromís per l’assoliment d’una sèrie d’objectius:

  • Potenciar l’atractiu turístic i que en matèria de senderisme, cicloturisme, BTT i altres activitats de muntanya té la zona, tot dotant-la de les infraestructures necessàries per al seu desplegament.
  • Dotar el municipi i el sector d’alta muntanya de la Vall i del Pirineu Oriental d’un allotjament adequat a les activitats i els públics que s’hi donen, dinamitzant així no només el municipi sinó tota l’àrea d’influència per les rutes que el travessen.
  • Oferir a la població local un equipament sempre en bon estat per al seu ús social .
  • Generar activitat econòmica al municipi i al conjunt de la Vall.
  • Millorar el rendiment econòmic de l’equipament i reduir l’impacte que té sobre les finances municipals.

Esperem que trobareu en aquest refugi i al conjunt del municipi l’oportunitat per gaudir del Pirineu Oriental i dels seus tresors.

Imatge de l'Ajuntament de Molló